Aprašymas
Skonio aprašymas. Šviesios aukso spalvos. Kompleksiškas, elegantiškas aromatas, kuriame skleidžiasi žalioji citrina, greipfrutai, persikai, juos papildo pjautos žolės, pankolio, razinų, skrudintų migdolų aromatai. Glotnios tekstūros, harmoningai subalansuotas, pasižymintis ilgai trunkančiu poskoniu.
Derinimo su maistu rekomendacija: ragaukite šį vyną su padažais pagardintais žuvies patiekalais, baltos mėsos patiekalais, ėrienos kepsniais, ant grotelių keptomis daržovėmis, daržovių troškiniais.
Brandinimo statinėse trukmė: vynas 6 mėnesius brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.
Rekomenduojama patiekti: 9–12 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
„Marques de Riscal“ – viena seniausių Alavos Riochoje įsikūrusių vyninių, gyvuojanti nuo 1858 metų, taip pat viena svarbiausių vyninių šio Ispanijos vyno regiono istorijoje. Sunku patikėti, tačiau kiek daugiau nei prieš 150 metų Riochos regiono vynas nepasižymėjo itin gera kokybe, o staigus vietinių vynų kokybės šuolis susijęs būtent su markizo de Riscal‘io vardu. Pastarojo užsakymu 1860 metais buvo suprojektuota vyninė su pačia moderniausia to meto įranga, kurioje markizas de Riscal‘is, pasisamdęs patyrusį prancūzą vyndarį, ėmė gaminti ispanišką vyną remiantis tradiciniais Bordo (Prancūzija) vyndarių metodais. Sėkmė aplankė jau po penkerių metų, kuomet „Marques de Riscal“ vyninės vynai buvo puikiai įvertinti Bordo regione. Šiuo metu „Marques de Riscal“ tęsia puikios kokybės vynų gamybos tradiciją, garsėja savo reserva stiliaus vynais, o novatoriška vyninės šeimininkų dvasia skatina nuolatos įgyvendinti naujus projektus.