Produkto aprašymas
Skoninės savybės
Šviesi aukso geltonumo spalva su žalsvu atspalviu. Intensyvus persikų, tropinių vaisių, agrastų, citrusų aromatas, kurį papildo mineralų tonai. Harmoningai subalansuotas, būdingas ilgai išliekantis poskonis.
Pateikimas
Ragaukite šį vyną su švelnesnio skonio užkandžiais, jūros gėrybėmis, žuvies ar baltos mėsos patiekalais bei brandintais ožkos sūriais. Rekomenduojama tiekti: 6–10 °C temperatūros.
Gamintojas
Tai buvo 1873-ieji, kuomet Vincent‘ų šeima įsigijo pirmąjį vynuogyną Bordo regione plytinčioje Entre-Deux-Mers apeliacijoje, garsėjančioje baltaisiais vynais. Į nuosavą antrąjį vynuogyną investavo 1920 metais. Šiuo metu Montinjako (Montignac) miestelyje išsidėsčiusį vyno ūkį „Chateau Lamothe Vincent“ valdo broliai Christophe‘as ir Fabien‘as Vincent‘ai, kurie yra oficialiai kvalifikuoti, turintys akademinius išsilavinimus vynininkystės srityje. Kurį laiką sėmęsi patirties už Europos ribų, nuo 1990 metų pradžios jie ėmėsi vynuogynų pertvarkymo pasirinkę mažesnio derlingumo kryptį ir ekologinio ūkininkavimo principų taikymą, kas padeda sunokinti kokybišką vynuogių derlių. 2000 metais vyninė buvo modernizuota ir galiausiai 2013-aisiais įgijo HEV (angl. High Environmental Value farm) ekologinio ūkio sertifikatą, tai aukščiausias tokio tipo sertifikatas Prancūzijoje. Visa tai lemia, jog „Chateau Lamothe Vincent“ vynai nuolat patenka tarp aukščiausius įvertinamus pelniusių Prancūzijoje vykstančiuose konkursuose.