Aprašymas
Skonio aprašymas. Šviesios aukso spalvos su žalsvu atspalviu. Intensyvus citrusinių vaisių, agrastų, persikų, egzotiškų vaisių aromatas, kurį papildo mineralų tonai. Harmoningos struktūros, burnoje dominuoja gaivios citrusų ir salsvos sunokusių vaisių natos. Poskonis tvarus.
Derinimo su maistu rekomendacija: ragaukite šį vyną su švelnesnio skonio užkandžiais, jūrų gėrybėmis, žuvies ar baltos mėsos patiekalais, brandintais ožkų sūriais.
Rekomenduojama patiekti: 6–10 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
Tai buvo 1873-ieji, kuomet Vincent‘ų šeima įsigijo pirmąjį vynuogyną Bordo regione plytinčioje Entre-Deux-Mers apeliacijoje, garsėjančioje baltaisiais vynais. Į nuosavą antrąjį vynuogyną investavo 1920 metais. Šiuo metu Montinjako (Montignac) miestelyje išsidėsčiusį vyno ūkį „Chateau Lamothe Vincent“ valdo broliai Christophe‘as ir Fabien‘as Vincent‘ai, kurie yra oficialiai kvalifikuoti, turintys akademinius išsilavinimus vynininkystės srityje. Kurį laiką sėmęsi patirties už Europos ribų, nuo 1990 metų pradžios jie ėmėsi vynuogynų pertvarkymo pasirinkę mažesnio derlingumo kryptį ir ekologinio ūkininkavimo principų taikymą, kas padeda sunokinti kokybišką vynuogių derlių. 2000 metais vyninė buvo modernizuota ir galiausiai 2013-aisiais įgijo HEV (angl. High Environmental Value farm) ekologinio ūkio sertifikatą, tai aukščiausias tokio tipo sertifikatas Prancūzijoje. Visa tai lemia, jog „Chateau Lamothe Vincent“ vynai nuolat patenka tarp aukščiausius įvertinamus pelniusių Prancūzijoje vykstančiuose konkursuose.