Aprašymas
Skonio aprašymas. Rubino su violetiniu atspalviu spalvos. Intensyvus, kompleksiškas aromatas: sunokusios vyšnios, slyvos, gervuogės, tabakas, mėtos, salsvi prieskoniai. Svarus, sodrus, puikios dermės, pasižymintis šilkiniais taninais. Ilgai trunkančiame poskonyje justi vanilė, raudonos uogos.
Derinimo su maistu rekomendacija: ragaukite šį vyną vieną, taip pat dera su mėsos padažais pagardintais makaronais, sodriais ėrienos, jautienos ar žvėrienos patiekalais, kepta antimi, brandžiais kietais pikantiško skonio sūriais.
Brandinimo statinėse trukmė: vynas 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse, o vėliau dar 6 mėnesius butelyje.
Rekomenduojama patiekti: 15–18 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
Kuomet pusbroliai Ilario ir Leopoldo Ruffino‘ai 1877 metais netoli Florencijos esančiame mieste Pontassieve įkūrė vyninę „Ruffino“, šiame regione jau kelis šimtmečius plytėjo išskirtinės kokybės vynuogynų laukai. Vis dėlto vyninės įkūrėjai buvo tikri dėl vietos neišnaudoto potencialo, sąlygoto geografijos ir dirvožemio ypatumų. Apjungus vyno gamyboje taikomus aukštos kokybės standartus, neribotą aistrą, Ilario ir Leopoldo kompetenciją su Toskanos gamtos teikiamomis dovanomis, ilgai netruko kol pasirodė išskirtinio skonio vynas, tarsi patvirtindamas vyninės moto „čia gaminamas tobulas vynas“. Laimėti aukso medaliai žymiausiose to meto vynų parodose padėjo sparčiais plisti žiniai apie vyninę tiek Italijoje, tiek visame pasaulyje, kas paskatino net patį Aostos kunigaikštį, prieš tai įsitikinus vynų kokybe, pasirinkti „Ruffino“ oficialia Italijos karališkos šeimos vyno tiekėja. Likimas lėmė, jog pusbroliai neturėjo įpėdinių, todėl 1913 m. buvo nuspręsta vyninę parduoti. Laikui bėgant Ruffino“ iš nedidelės vyninės išaugo į stambų vyno ūkį, kuriam priklauso 1600 ha vynuogynų, ir taip prasidėjo modernioji, našioji, puikių inovacijų kupina „Ruffino“ vyninės era.