Aprašymas
Skonio aprašymas. Vynas šviesios aukso spalvos. Elegantiškas obuolių, kriaušių, citrinų žievelių, obelų žiedų, migdolų aromatas. Harmoningai subalansuotas, gaivus, burnoje dominuoja intensyvus vaisių skonis. Poskonis švarus, justi švelnūs mineralai.
Derinimo su maistu rekomendacija: ragaukite kaip aperityvą prieš valgį, taip pat prie įvairių užkandžių (ypač su jūrų gėrybių), daržovių ar žuvies patiekalų.
Rekomenduojama patiekti: 8–10 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
Friulis–Venecija Džulija šiandien laikomas vienu didžiausiu Italijos baltojo vyno regionu, kuris plyti pačiame šalies šiaurės rytų kampelyje, vos keli kilometrai nuo sienos su Slovėnija rytuose, su Austrija šiaurėje. Regiono pavadinimas dažnai trumpinamas, vadinamas tiesiog Friuliu, jo teritorija suskirstyta į atskiras vyno zonas, pagrindinės yra Friuli Grave, Colli Orientali del Friuli, Collio Goriziano ir Carso. Lygumose išsidėsčiusioje Friuli Grave apeliacijoje pagaminamas didžiausias vyno kiekis regione, kur lyderių pozicijas užima Pinot Grigio vynuogių veislė bei populiarusis putojantis – prosekas.
Pritars vyninė šiame regione – senai įskūrusi ir vertinama, valdanti 140 ha vynuogynų Friuli Grave DOC zonoje. Anot vyninės atstovų, čia puikios gamtinės sąlygos vyndarystei: iš šiaurės regionas apsuptas Alpių, jos saugo nuo šaltų vėjų, pietuose jaučiamas šiltas Adrijos jūros dvelksmas, dirvožemyje gausu kalkių, molio ir žvyro. Dėl šių priežasčių Friuli DOC vynuogių derliai būna puikūs, charakteringi.