Aprašymas
Skonio aprašymas. Šviesiai geltonos su žalsvu atspalviu spalvos. Kvepia žaliais obuoliais, kriaušėmis, melionais. Sausas, aromatingas, burnoje justi gaivus vaisių skonis.
Derinimo su maistu rekomendacija: puikiai dera kaip aperityvas, prie žuvies užkandžių bei lengvesnio skonio žuvies patiekalų.
Rekomenduojama patiekti: 8 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
Vyninė „Dal Bello“ įsikūrusi vaizdingoje Asolani kalvų apsuptoje vietovėje, Veneto regione, Italijos šiaurės rytuose. 1950 metais įkurtoje, šiuo metu Mario ir Antonio Dal Bello‘ų valdomoje vyninėje gaminamas aukštos kokybės vynas iš kruopščiai atrinktų vynuogių, o putojantis vynas „Dal Bello Prosecco Asolo Millesimato“ – vienas pirmųjų regione, kuriam buvo suteikta DOCG kategorija. 2000-aisiais vyninė buvo atnaujinta, įdiegtos vyndarystės srityje pažangios technologijos, įrengimai. Be vyndarystės paveldo puoselėjimo vyninės šeimininkai taip pat stengiasi išsaugoti tradicines vynuogių veisles, kurios puikiai atspindi vietovės unikalumą (pvz., vynai Rosso Asolo ir Bianco Asolo, putojantis vynas Prosecco Rocca d‘Asolo ir kt.).