Aprašymas
Skonio aprašymas. Skaisti rubino spalva ilgainiui įgyjanti oranžinį kraštelį. Išraiškingoje kvapų puokštėje persipina raudonų vaisių, vyšnių, migdolų, vanilės natos. Elegantiškas ir puikios dermės. Vaisių skonio pojūtis ilgai išlieka burnoje.
Derinimo su maistu rekomendacija: ragaukite šį vyną su daugiaryžiu, ant grotelių keptais baltos mėsos patiekalais, ėrienos kepsniais, kepta paukštiena (ypač antimi), intensyvesnio skonio sūriais.
Brandinimo statinėse trukmė: vynas 10 – 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse.
Rekomenduojama patiekti: 15–18 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
Vyndarių bendrija „Cavit“ – viena didžiausių Trentino-Alto Adidžės regione, Italijos šiaurės rytuose. Įkurta 1950 metais vietos vyndariams nusprendus, jog šiame regione bendros investicijos ir rinkodara duos žymiai daugiau naudos nei pavienės pastangos, šiuo metu ji vienija 10 vyninių ir 4500 vynuogių augintojų. „Cavit“ priklausantys vynuogynai išsidėstę skirtingame aukštyje ir dirvožemyje, tai lemia asortimento įvairovę, kuriame gausu vyno gaminamo tiek iš tarptautinių vynuogių veislių, tiek iš vietinių. Gilios vyndarystės žinios, gerai organizuotas darbas, nepaliaujamos investicijos tyrimams ir naujiems projektams užtikrina puikią „Cavit“ vynų kokybę.