Aprašymas
Skonio aprašymas. Gilios raudonos spalvos. Ištaigingas šviežių uogų bei uogienę menantis aromatas, kuriame taip pat justi džiovintų žolelių, juodųjų serbentų pyrago, egzotiškų prieskonių kvapai. Svarus, koncentruoto skonio, puikios kompleksiškos struktūros. Poskonis tvarus.
Derinimo su maistu rekomendacija: ragaukite šį vyną su sodriais raudonos mėsos patiekalais ir pikantiško skonio brandintais sūriais.
Brandinimo statinėse trukmė: vynas 24 mėnesius brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, vėliau dar 4 mėnesius bręsta nerūdijančio plieno talpose ir mėnesius butelyje.
Rekomenduojama patiekti: 18–20 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
Kuomet pusbroliai Ilario ir Leopoldo Ruffino‘ai 1877 metais netoli Florencijos esančiame mieste Pontassieve įkūrė vyninę „Ruffino“, šiame regione jau kelis šimtmečius plytėjo išskirtinės kokybės vynuogynų laukai. Vis dėlto vyninės įkūrėjai buvo tikri dėl vietos neišnaudoto potencialo, sąlygoto geografijos ir dirvožemio ypatumų. Apjungus vyno gamyboje taikomus aukštos kokybės standartus, neribotą aistrą, Ilario ir Leopoldo kompetenciją su Toskanos gamtos teikiamomis dovanomis, ilgai netruko kol pasirodė išskirtinio skonio vynas, tarsi patvirtindamas vyninės moto „čia gaminamas tobulas vynas“. Laimėti aukso medaliai žymiausiose to meto vynų parodose padėjo sparčiais plisti žiniai apie vyninę tiek Italijoje, tiek visame pasaulyje, kas paskatino net patį Aostos kunigaikštį, prieš tai įsitikinus vynų kokybe, pasirinkti „Ruffino“ oficialia Italijos karališkos šeimos vyno tiekėja. Likimas lėmė, jog pusbroliai neturėjo įpėdinių, todėl 1913 m. buvo nuspręsta vyninę parduoti. Laikui bėgant Ruffino“ iš nedidelės vyninės išaugo į stambų vyno ūkį, kuriam priklauso 1600 ha vynuogynų, ir taip prasidėjo modernioji, našioji, puikių inovacijų kupina „Ruffino“ vyninės era.