2006-villa_NVjpg006.jpg

Villa di Capezzana Carmignano DOCG 2006

Kaina: 42,00

Vyno stilius: Raudonasis sausas
Vynuogė: 80 % Sangiovese, 20 % Cabernet Sauvignon
Šalis: Italija
Regionas: Toskana
Apeliacija: Carmignano DOCG
Stiprumas: 14.0%
Tūris: 0,75 l

Kategorija: Žyma:

Produkto aprašymas

Skoninės savybės

Gilios rubino spalvos. Labai sodrus, kompleksiškas aromatas: miško uogos, gervuogės, džiovintos slyvos, mėtos, juos papildo balzaminiai, kepinių prieskonių, juodojo šokolado tonai. Puikios kompleksiškos struktūros. Itin koncentruotą skonį lydi gausūs šilkiniai taninai. Ilgas su uogų, prieskonių, trumų natomis poskonis.

Pateikimas

Ragaukite šį vyną su sodriais raudonos mėsos troškiniais, ėrienos, jautienos ar žvėrienos patiekalais, ant grotelių keptais kepsniais, grybų patiekalais, taip pat brandžiais kietais pikantiško skonio sūriais. Rekomenduojama tiekti: 18–19 °C temperatūros.

Brandinimas

Vynas 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse, o vėliau dar mažiausiai 10 mėnesių butelyje.

Gamintojas

1475 metais našlė Monna Nera Bonaccorsi, kilmingos Florencijos šeimos atstovė, pastatė „Capezzana“ vyninės žemėje dvarą su devyniais ūkiniais pastatais, įskaitant nuosavą vyninę. Ji buvo pirmoji moteris vyndarė regione. Vėliau ši nuosavybė priklausė Biscotti šeimai giminystės ryšiais susijusiai su Medičiais, taip pat aristokratams Bourbon del Monte, Adimari Morelli, Franchetti bei Rothschild, kol galiausiai 1920 metais ją įsigijo Contini Bonacossi šeima, nūdienos vyno ūkio „Capezzana“ savininkai.
„Mums nepaprastai pasisekė. Paveldėjome vynuogynus iš kurių derliaus gaminamas vynas visais laikais pasižymėjo aukšta klase, ir vienintelė mūsų, paveldėtojų, užduotis – tęsti pradėtą darbą bei sukauptas žinias perduoti ateinančioms kartoms. O svarbiausia čia – pagarba žemei. Ekologinių vynuogininkystės principų taikymas yra esminis faktorius lemiantis tikrą, gryną, unikalų vyno skonį, dėl kurio Carmignano regionas jau 1716 metais kunigaikščio Cosimo III de Medici buvo paskelbtas vienu iš keturių geriausių Toskanoje. Išskirtinio Carmignano vyno skonio puoselėjimas yra tai, kas domina mus labiausiai. Ir nors 1932 metais Carmignano komunos vynai buvo prijungti prie Chianti komunos, vis dėlto 1975-aisiais mums pavyko išsikovoti savarankišką DOC (derliaus metus skaičiuojant nuo 1969 m.), o 1990 metais ir (derliaus metus skaičiuojant nuo 1988 m.) DOCG“. – Ugo Contini Bonacossi