Produkto aprašymas
Skoninės savybės
Šviesiai geltonos spalvos. Kompleksiškas, kartu subtilus kvapas, kuriame skleidžiasi žaliojo obuolio, citrusinių vaisių, persikų aromatai, juos papildo baltų gėlių akcentai. Harmoningai subalansuotas, glotnios tekstūros, burnoje sausas su dominuojančiomis obuolio natomis.
Pateikimas
Puikiai dera kaip aperityvas, prie ne itin intensyvaus skonio užkandžių (ypač žuvies), daržovių ar žuvies patiekalų, minkštų sūrių. Rekomenduojama tiekti: 10 °C temperatūros.
Gamintojas
Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę, išsidėsčiusią Valpoličelos (Valpolicella) vyno regiono centre, šiaurės rytų Italijoje, valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria 1997 metais prasidėjo jų ambicinga investicinė programa skirta įgyti žemes geriausiuose Italijos vyno regionuose. Nuo 2014-ųjų, greta kitų naujų ūkių, šeima valdo „Tenuta Caseo“ vyno ūkį. Jam priklausantys 120 ha žemės plyti į pietus nuo Milano esančiame Oltrepo Pavese krašte, Lombardijos regione, garsėjančiame Pinot Noir vynais, kurių vynmedžiai čia auginami nuo 1600 metų, taip pat tradiciniu metodu gaminamais putojančiais vynais. Šiuo metu „Tenuta Caseo“ vyninė gamina tiek anksčiau minėtus klasikinius vynus, tiek dirba ties įdomiais ir išskirtiniais, kuo geriau visą regiono potencialą atskleidžiančiais aukštos kokybės vynais.