Caseo Pinot Nero

Tommasi Tenuta Caseo Pinot Nero

Kaina: 25,00

Vyno stilius: Raudonasis sausas
Vynuogė: 100 % Pinot Nero
Šalis: Italija
Regionas: Lombardija
Apeliacija: Provincia di Pavia IGT
Stiprumas: 13.0%
Tūris: 0,75 l

Kategorija: Žyma:

Produkto aprašymas

Skoninės savybės

Skaisti rubino spalva su violetiniu atspalviu. Kvapas elegantiškas ir tuo pačiu intensyvus, kuriame justi raudoni vaisiai, gervuogės, vyšnios, saldymedis, žaliasis pipiras. Harmoningai subalansuotas, su puikiai integruotais aksominiais taninais bei ilgai trunkančio poskonio.

Pateikimas

Ragaukite šį vyną su ryškesnio skonio užkandžiais, raudonos mėsos patiekalais, jautienos ar žvėrienos kepsniais, brandžiais pikantiško skonio sūriais. Rekomenduojama patiekti: 16 °C temperatūros.

Brandinimas

Vynas 12 mėnesių brandinamas didelėse 3500 litrų talpos ąžuolo statinėse.

Gamintojas

„Tommasi“ vyno ūkis, plačiai pasaulyje žinomas Valpolicella Classica DOC vyno gamintojas, išsidėstęs pačiame Valpoličelos zonos šerdyje, nedideliame miestelyje Pedemonte, Veronos šiaurės rytuose, Lessini kalnų papėdėje, netolies Gardos ežero. Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria 1997 metais prasidėjo jų ambicinga investicinė programa skirta įgyti žemes geriausiuose Italijos vyno regionuose. Šiuo metu greta istorinių vynų iš Valpolicella Classica regiono, „Tommasi“ asortimente puikuojasi vynai iš Maremos Toskanoje, pagaminti vyninėje „Poggio al Tufo“, prosecco vynai gaminami „Filodora Estate“ vyninėje Trevize, taip pat vynai iš Mandurijos Apulijoje, gaminami „Masseria Surani“ vyno ūkyje, iš Oltrepo Pavese zonos Lombardijoje – vyninė „Tenuta Caseo“ ir galiausiai, vynai gaminami 2015 metais įsigytoje vyninė „Casisano“, kuri įsikūrusi Montalčino apylinkėse, Toskanoje. Visus šiuos ūkius vienija itin aukšti kokybės standartai ir esminis Tommasi šeimos siekis – kad vynai išsiskirtų aiškiu identitetu, atspindinčiu savitą kiekvieno regiono geografiją ir dirvožemį, ant kurio auga vynmedžiai.