Tommasi-Le-Fornaci-Lugana.jpg

Tommasi Le Fornaci Lugana DOC

Kaina: 19,00

Vyno stilius: Baltasis sausas
Vynuogė: 100 % Trebbiano di Lugana
Šalis: Italija
Regionas: Venetas
Apeliacija: Lugana DOC
Stiprumas: 12.0%
Tūris: 0,75 l

Kategorija: Žyma:

Produkto aprašymas

Skoninės savybės

Šviesiai geltonos spalvos. Kvepia obuoliais, kriaušėmis, persikais, citrusais, migdolais. Vidutinio svarumo, burnoje švelnus, kur justi prinokę vaisiai su švelniu žaliosios citrinos akcentu. Poskonis švarus.

Pateikimas

Ragaukite su lengvais užkandžiais, sriubomis, jūros gėrybėmis, žuvies patiekalais, švelnaus skonio sūriais. Rekomenduojama tiekti: 10–12 °C temperatūros.

Gamintojas

„Tommasi“ vyno ūkis, plačiai pasaulyje žinomas Valpolicella Classica DOC vyno gamintojas, išsidėstęs pačiame Valpoličelos zonos šerdyje, nedideliame miestelyje Pedemonte, Veronos šiaurės rytuose, Lessini kalnų papėdėje, netolies Gardos ežero. Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria 1997 metais prasidėjo jų ambicinga investicinė programa skirta įgyti žemes geriausiuose Italijos vyno regionuose. Šiuo metu greta istorinių vynų iš Valpolicella Classica regiono, „Tommasi“ asortimente puikuojasi vynai iš Maremos Toskanoje, pagaminti vyninėje „Poggio al Tufo“, prosecco vynai gaminami „Filodora Estate“ vyninėje Trevize, taip pat vynai iš Mandurijos Apulijoje, gaminami „Masseria Surani“ vyno ūkyje, iš Oltrepo Pavese zonos Lombardijoje – vyninė „Tenuta Caseo“ ir galiausiai, vynai gaminami 2015 metais įsigytoje vyninė „Casisano“, kuri įsikūrusi Montalčino apylinkėse, Toskanoje. Visus šiuos ūkius vienija itin aukšti kokybės standartai ir esminis Tommasi šeimos siekis – kad vynai išsiskirtų aiškiu identitetu, atspindinčiu savitą kiekvieno regiono geografiją ir dirvožemį, ant kurio auga vynmedžiai.