Tommasi-Graticcio.jpg

Tommasi Graticcio Appassionato Rosso

Kaina: 16,00

Vyno stilius: Raudonasis sausas
Vynuogė: Corvina, Rondinella, Merlot
Šalis: Italija
Regionas: Venetas
Apeliacija: –
Stiprumas: 13.0%
Tūris: 0,75 l

Kategorija: Žyma:

Produkto aprašymas

Skoninės savybės

Gilios rubino spalvos. Kvapas sodrus ir intensyvus, kuriame justi raudoni vaisiai, miško uogos, sunokusios vyšnios. Itin aromatingas, pasižymi ryškiu sirpių vaisių skoniu. Tvarus saldžių prieskonių poskonis.

Pateikimas

Vynas puikiai dera su ryškesnio skonio užkandžiais, baltos ar raudonos mėsos patiekalais, taip pat intensyvesnio skonio sūriais. Rekomenduojama tiekti: 16–18 °C temperatūros.

Gamybos procesas

Dalis derliaus uogų 30 dienų yra vytinamos vėdinamoje patalpoje. Vynas 6 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse.

Gamintojas

„Tommasi“ vyno ūkis, plačiai pasaulyje žinomas Valpolicella Classica DOC vyno gamintojas, išsidėstęs pačiame Valpoličelos zonos šerdyje, nedideliame miestelyje Pedemonte, Veronos šiaurės rytuose, Lessini kalnų papėdėje, netolies Gardos ežero. Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria 1997 metais prasidėjo jų ambicinga investicinė programa skirta įgyti žemes geriausiuose Italijos vyno regionuose. Šiuo metu greta istorinių vynų iš Valpolicella Classica regiono, „Tommasi“ asortimente puikuojasi vynai iš Maremos Toskanoje, pagaminti vyninėje „Poggio al Tufo“, prosecco vynai gaminami „Filodora Estate“ vyninėje Trevize, taip pat vynai iš Mandurijos Apulijoje, gaminami „Masseria Surani“ vyno ūkyje, iš Oltrepo Pavese zonos Lombardijoje – vyninė „Tenuta Caseo“ ir galiausiai, vynai gaminami 2015 metais įsigytoje vyninė „Casisano“, kuri įsikūrusi Montalčino apylinkėse, Toskanoje. Visus šiuos ūkius vienija itin aukšti kokybės standartai ir esminis Tommasi šeimos siekis – kad vynai išsiskirtų aiškiu identitetu, atspindinčiu savitą kiekvieno regiono geografiją ir dirvožemį, ant kurio auga vynmedžiai.