Tommasi_Recioto-Fiorato.jpg

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella Classico DOCG 0,375 L

Kaina: 27,00

Vyno stilius: Raudonasis saldusis
Vynuogė: 65 % Corvina Veronese, 30 % Rondinella, 5 % Molinara
Šalis: Italija
Regionas: Venetas
Apeliacija: Recioto della Valpolicella Classico DOCG
Stiprumas: 13.0%
Tūris: 0,375 l

Kategorija: Žyma:

Produkto aprašymas

Skoninės savybės

Gilios rubino spalvos. Kvapas koncentruotas, intensyvus, kuriame skleidžiasi juodos vyšnios, slyvos, figos, cukruoti vaisiai, cinamonas, juodieji pipirai. Svarus, burnoje pojūtis švelnus ir gaivus, kur justi slyvos, vyšnios, prieskoniai, juos papildo lengvos dūmo natos. Poskonis tvarus.

Pateikimas

Vynas puikiai dera su pikantiško skonio sūriais, įvairiais desertais, ypač su tradiciniais itališkais sausainiais (it. cantuccini). Rekomenduojama tiekti: 16–18 °C temperatūros.

Gamybos procesas

Gaminamas iš rankomis skinto ir 5 mėnesius vėdinamoje patalpoje vytinto uogų derliaus. Vynas 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse.

Gamintojas

„Tommasi“ vyno ūkis, plačiai pasaulyje žinomas Valpolicella Classica DOC vyno gamintojas, išsidėstęs pačiame Valpoličelos zonos šerdyje, nedideliame miestelyje Pedemonte, Veronos šiaurės rytuose, Lessini kalnų papėdėje, netolies Gardos ežero. Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria 1997 metais prasidėjo jų ambicinga investicinė programa skirta įgyti žemes geriausiuose Italijos vyno regionuose. Šiuo metu greta istorinių vynų iš Valpolicella Classica regiono, „Tommasi“ asortimente puikuojasi vynai iš Maremos Toskanoje, pagaminti vyninėje „Poggio al Tufo“, prosecco vynai gaminami „Filodora Estate“ vyninėje Trevize, taip pat vynai iš Mandurijos Apulijoje, gaminami „Masseria Surani“ vyno ūkyje, iš Oltrepo Pavese zonos Lombardijoje – vyninė „Tenuta Caseo“ ir galiausiai, vynai gaminami 2015 metais įsigytoje vyninė „Casisano“, kuri įsikūrusi Montalčino apylinkėse, Toskanoje. Visus šiuos ūkius vienija itin aukšti kokybės standartai ir esminis Tommasi šeimos siekis – kad vynai išsiskirtų aiškiu identitetu, atspindinčiu savitą kiekvieno regiono geografiją ir dirvožemį, ant kurio auga vynmedžiai.