De Buris

Tommasi De Buris Amarone della Valpolicella Classico DOC Riserva 2008

Kaina: 250,00

Vyno stilius: Raudonasis sausas
Vynuogė: 62 % Corvina, 25 % Corvinone, 5 % Rondinella, 8 % Oseleta
Šalis: Italija
Regionas: Venetas
Apeliacija: Amarone della Valpolicella Classico DOC
Stiprumas: 15.5%
Tūris: 0,75 l

Kategorija: Žyma:

Produkto aprašymas

Skoninės savybės

Vynas kvepia džiovintomis tamsiomis uogomis, vyšnių uogiene, apelsinų žievelių cukatomis, saldymedžio saldainiais, kakavos pudra, kavos likeriu, grafitu, egzotiškais prieskoniais. Itin kompleksiškas, aksominės tekstūros, burnoje justi sunokusios tamsios uogos, jas lydi harmoningai integruoti taninai. Poskonis ilgai trunkantis, kompleksiškas.

Pateikimas

Ragaukite šį vyną vieną, taip pat dera su žvėrienos patiekalais, raudonos mėsos kepsniais, brandžiais kietais pikantiško skonio sūriais. Rekomenduojama tiekti: 18–20 °C temperatūros.

Gamybos procesas

Gaminamas iš rankomis skinto ir 4 mėnesius vėdinamoje patalpoje vytinto uogų derliaus. Vynas 5 metus brandinamas ąžuolo statinėse.

Gamintojas

„Tommasi“ vyno ūkis, plačiai pasaulyje žinomas Valpolicella Classica DOC vyno gamintojas, išsidėstęs pačiame Valpoličelos zonos šerdyje, nedideliame miestelyje Pedemonte, Veronos šiaurės rytuose, Lessini kalnų papėdėje, netolies Gardos ežero. Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria 1997 metais prasidėjo jų ambicinga investicinė programa skirta įgyti žemes geriausiuose Italijos vyno regionuose. Šiuo metu greta istorinių vynų iš Valpolicella Classica regiono, „Tommasi“ asortimente puikuojasi vynai iš Maremos Toskanoje, pagaminti vyninėje „Poggio al Tufo“, prosecco vynai gaminami „Filodora Estate“ vyninėje Trevize, taip pat vynai iš Mandurijos Apulijoje, gaminami „Masseria Surani“ vyno ūkyje, iš Oltrepo Pavese zonos Lombardijoje – vyninė „Tenuta Caseo“ ir galiausiai, vynai gaminami 2015 metais įsigytoje vyninė „Casisano“, kuri įsikūrusi Montalčino apylinkėse, Toskanoje. Visus šiuos ūkius vienija itin aukšti kokybės standartai ir esminis Tommasi šeimos siekis – kad vynai išsiskirtų aiškiu identitetu, atspindinčiu savitą kiekvieno regiono geografiją ir dirvožemį, ant kurio auga vynmedžiai.