Tommasi_Amarone-Riserva-CaFlorian-2009.jpg

Tommasi Ca’ Florian Amarone della Valpolicella Classico DOC Riserva

Kaina: 88,00

Vyno stilius: Raudonasis sausas
Vynuogė: 75 % Corvina Veronese, 15 % Corvinone, 10 % Rondinella
Šalis: Italija
Regionas: Venetas
Apeliacija: Amarone della Valpolicella Classico DOC
Stiprumas: 15.5%
Tūris: 0,75 l

Kategorija: Žyma:

Produkto aprašymas

Skoninės savybės

Gilios rubino spalvos. Labai sodrus, kompleksiškas aromatas: slyvos, sunokę raudoni vaisiai, vyšnių cukatos, gervuogių uogienė, juos papildo balzaminiai, prieskonių, juodojo šokolado tonai. Itin koncentruoto skonio, su būdingais šilkiniai taninais. Tvarus saldžių prieskonių su juodomis uogomis poskonis.

Pateikimas

Ragaukite šį vyną vieną, taip pat dera su sodriais raudonos mėsos troškiniais, jautienos ar žvėrienos patiekalais, ant grotelių keptais kepsniais, brandžiais kietais pikantiško skonio sūriais. Rekomenduojama tiekti: 18–20 °C temperatūros.

Gamybos procesas

Gaminamas iš rankomis skinto ir 4 mėnesius vėdinamoje patalpoje vytinto uogų derliaus. Vynas 48 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse, o vėliau dar 12 mėnesių butelyje.

Gamintojas

„Tommasi“ vyno ūkis, plačiai pasaulyje žinomas Valpolicella Classica DOC vyno gamintojas, išsidėstęs pačiame Valpoličelos zonos šerdyje, nedideliame miestelyje Pedemonte, Veronos šiaurės rytuose, Lessini kalnų papėdėje, netolies Gardos ežero. Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria 1997 metais prasidėjo jų ambicinga investicinė programa skirta įgyti žemes geriausiuose Italijos vyno regionuose. Šiuo metu greta istorinių vynų iš Valpolicella Classica regiono, „Tommasi“ asortimente puikuojasi vynai iš Maremos Toskanoje, pagaminti vyninėje „Poggio al Tufo“, prosecco vynai gaminami „Filodora Estate“ vyninėje Trevize, taip pat vynai iš Mandurijos Apulijoje, gaminami „Masseria Surani“ vyno ūkyje, iš Oltrepo Pavese zonos Lombardijoje – vyninė „Tenuta Caseo“ ir galiausiai, vynai gaminami 2015 metais įsigytoje vyninė „Casisano“, kuri įsikūrusi Montalčino apylinkėse, Toskanoje. Visus šiuos ūkius vienija itin aukšti kokybės standartai ir esminis Tommasi šeimos siekis – kad vynai išsiskirtų aiškiu identitetu, atspindinčiu savitą kiekvieno regiono geografiją ir dirvožemį, ant kurio auga vynmedžiai.