Produkto aprašymas
Skoninės savybės
Tamsios rubino spalvos. Intensyvus, vaisiškas miško uogų, slyvų, vyšnių, raudonų vaisių aromatas su švelniu prieskonių akcentu. Harmoningai subalansuotas, gomuryje jaučiamą vaisių, uogų skonį lydi švelnūs taninai. Poskonyje justi balzaminės natos.
Pateikimas
Ragaukite šį vyną su mėsos padažais pagardintais makaronais, pica, daržovių, baltos ar raudonos mėsos patiekalais bei šviežiu sūriu. Rekomenduojama tiekti: 15–18 °C temperatūros.
Brandinimas
Vynas 6 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse.
Gamintojas
Kuomet pusbroliai Ilario ir Leopoldo Ruffino‘ai 1877 metais netoli Florencijos esančiame mieste Pontassieve įkūrė vyninę „Ruffino“, šiame regione jau kelis šimtmečius plytėjo išskirtinės kokybės vynuogynų laukai. Vis dėlto vyninės įkūrėjai buvo tikri dėl vietos neišnaudoto potencialo, sąlygoto geografijos ir dirvožemio ypatumų. Apjungus vyno gamyboje taikomus aukštos kokybės standartus, neribotą aistrą, Ilario ir Leopoldo kompetenciją su Toskanos gamtos teikiamomis dovanomis, ilgai netruko kol pasirodė išskirtinio skonio vynas, tarsi patvirtindamas vyninės moto „čia gaminamas tobulas vynas“. Laimėti aukso medaliai žymiausiose to meto vynų parodose padėjo sparčiais plisti žiniai apie vyninę tiek Italijoje, tiek visame pasaulyje, kas paskatino net patį Aostos kunigaikštį, prieš tai įsitikinus vynų kokybe, pasirinkti „Ruffino“ oficialia Italijos karališkos šeimos vyno tiekėja. Likimas lėmė, jog pusbroliai neturėjo įpėdinių, todėl 1913 m. buvo nuspręsta vyninę parduoti. Ją įsigijo Folonari šeima ir tai, kad iš žinomos nedidelės įmonės „Ruffino“ išaugo į stambų vyno ūkį, kuriam priklauso 1600 ha vynuogynų – neabejotinai jos nuopelnas. Taip prasidėjo modernioji, našioji, puikių inovacijų kupina „Ruffino“ vyninės era.