Aprašymas
Skonio aprašymas. Šviesiai geltonos spalvos su žalsvu atspalviu. Kvapas intensyvus, švarus, kuriame skleidžiasi sunokę geltoni vaisiai, mineralai, švelnios anyžiaus bei pankolio natos. Puikios struktūros, burnoje dominuoja gaivūs mineralų akcentai. Poskonis tvarus.
Derinimo su maistu rekomendacija: ragaukite šį vyną su jūrų gėrybių ar žuvies patiekalais, mėsos užkandžiais, makaronais, vištienos patiekalais, švelnaus skonio sūriais.
Rekomenduojama patiekti: 8–10 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
„Marques de Riscal“ – viena seniausių Alavos Riochoje įsikūrusių vyninių, gyvuojanti nuo 1858 metų, taip pat viena svarbiausių vyninių šio Ispanijos vyno regiono istorijoje. Sunku patikėti, tačiau kiek daugiau nei prieš 150 metų Riochos regiono vynas nepasižymėjo itin gera kokybe, o staigus vietinių vynų kokybės šuolis susijęs būtent su markizo de Riscal‘io vardu. Pastarojo užsakymu 1860 metais buvo suprojektuota vyninė su pačia moderniausia to meto įranga, kurioje markizas de Riscal‘is, pasisamdęs patyrusį prancūzą vyndarį, ėmė gaminti ispanišką vyną remiantis tradiciniais Bordo (Prancūzija) vyndarių metodais. Sėkmė aplankė jau po penkerių metų, kuomet „Marques de Riscal“ vyninės vynai buvo puikiai įvertinti Bordo regione. Šiuo metu „Marques de Riscal“ tęsia puikios kokybės vynų gamybos tradiciją, garsėja savo reserva stiliaus vynais, o novatoriška vyninės šeimininkų dvasia skatina nuolatos įgyvendinti naujus projektus.