Produkto aprašymas
Skoninės savybės
Šviesiai geltonos su žalsvu atspalviu spalvos. Taurėje ilgai putoja mažais burbuliukais. Kvepia obuoliais, pasiflorų vaisiais, juos vėliau papildo akacijų žiedų bei gudobelės aromatai. Intensyvaus, tuo pačiu švelnaus skonio. Poskonis tvarus.
Pateikimas
Ragaukite kaip aperityvą prieš valgį, su ne itin intensyvaus skonio užkandžiais, jūros gėrybėmis, žuvies patiekalais, minkštais švelnaus skonio sūriais. Rekomenduojama tiekti: 8 °C temperatūros.
Gamintojas
Vyno ūkis „Dal Bello“ išsidėstęs vaizdingoje Asolani kalvų apsuptoje vietovėje, Veneto regione, Italijos šiaurės rytuose. 1950 metais įkurtoje, šiuo metu Mario ir Antonio Dal Bello‘ų valdomoje vyninėje gaminamas aukštos kokybės vynas iš kruopščiai atrinktų vynuogių, o putojantis vynas „Dal Bello Prosecco Asolo Millesimato“ – vienas pirmųjų regione, kuriam buvo suteikta DOCG kategorija. 2000-aisiais vyninė buvo atnaujinta, įdiegtos vyndarystės srityje pažangios technologijos, įrengimai. Be vyndarystės paveldo puoselėjimo Dal Bello‘ai taipogi stengiasi išsaugoti tradicines vynuogių veisles, kurios puikiai atspindi vietovės unikalumą (pvz., vynai Rosso Asolo ir Bianco Asolo, putojantis vynas Prosecco Rocca d‘Asolo ir kt.).