Aprašymas
Skonio aprašymas. Gilios rubino spalvos. Skleidžia intensyvų juodųjų vyšnių, gervuogių, juodųjų serbentų, trintų žemuogių, saldymedžio aromatą, kurį papildo mineralų, skrebučio, salsvų prieskonių tonai. Vidutinio svarumo, harmoningos struktūros. Poskonis tvarus.
Derinimo su maistu rekomendacija: dera su mėsos užkandžiais, ryškesnio skonio raudonos mėsos patiekalais, ant grotelių keptais kepsniais bei intensyvesnio skonio sūriais.
Brandinimo trukmė: vynas 9 mėnesius brandinamas nerūdijančio plieno talpose ir prancūziško ąžuolo statinėse.
Rekomenduojama patiekti: 15–18 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
Tai buvo 1873-ieji, kuomet Vincent‘ų šeima įsigijo pirmąjį vynuogyną Bordo regione plytinčioje Entre-Deux-Mers apeliacijoje, garsėjančioje baltaisiais vynais. Į nuosavą antrąjį vynuogyną investavo 1920 metais. Šiuo metu Montinjako (Montignac) miestelyje išsidėsčiusį vyno ūkį „Chateau Lamothe Vincent“ valdo broliai Christophe‘as ir Fabien‘as Vincent‘ai, kurie yra oficialiai kvalifikuoti, turintys akademinius išsilavinimus vynininkystės srityje. Kurį laiką sėmęsi patirties už Europos ribų, nuo 1990 metų pradžios jie ėmėsi vynuogynų pertvarkymo pasirinkę mažesnio derlingumo kryptį ir ekologinio ūkininkavimo principų taikymą, kas padeda sunokinti kokybišką vynuogių derlių. 2000 metais vyninė buvo modernizuota ir galiausiai 2013-aisiais įgijo HEV (angl. High Environmental Value farm) ekologinio ūkio sertifikatą, tai aukščiausias tokio tipo sertifikatas Prancūzijoje. Visa tai lemia, jog „Chateau Lamothe Vincent“ vynai nuolat patenka tarp aukščiausius įvertinamus pelniusių Prancūzijoje vykstančiuose konkursuose.