Aprašymas
Skonio aprašymas. Gilios raudonos su violetiniu atspalviu spalvos. Kompleksiškas, koncentruotas saldymedžio, juodųjų vyšnių, gervuogių, grafito, kedro, duonos skrebučio aromatas. Vynas svarus, itin sodrus ir tuo pačiu gaivaus skonio, su būdingais šilkiniais taninais. Ilgas minerališkas, su jaučiamais skrebučio akcentais poskonis.
Derinimo su maistu rekomendacija: ragaukite šį vyną su sodriais raudonos mėsos troškiniais, raudonos mėsos (ypač ėrienos) kepsniais, kepta antimi, brandžiais kietais pikantiško skonio sūriais.
Brandinimo statinėse trukmė: vynas kontakte su mielių nuosėdomis 16 mėnesių brandinamas naujose prancūziško ąžuolo statinėse.
Rekomenduojama patiekti: 16–18 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
Tai buvo 1873-ieji, kuomet Vincent‘ų šeima įsigijo pirmąjį vynuogyną Bordo regione plytinčioje Entre-Deux-Mers apeliacijoje, garsėjančioje baltaisiais vynais. Į nuosavą antrąjį vynuogyną investavo 1920 metais. Šiuo metu Montinjako (Montignac) miestelyje išsidėsčiusį vyno ūkį „Chateau Lamothe Vincent“ valdo broliai Christophe‘as ir Fabien‘as Vincent‘ai, kurie yra oficialiai kvalifikuoti, turintys akademinius išsilavinimus vynininkystės srityje. Kurį laiką sėmęsi patirties už Europos ribų, nuo 1990 metų pradžios jie ėmėsi vynuogynų pertvarkymo pasirinkę mažesnio derlingumo kryptį ir ekologinio ūkininkavimo principų taikymą, kas padeda sunokinti kokybišką vynuogių derlių. 2000 metais vyninė buvo modernizuota ir galiausiai 2013-aisiais įgijo HEV (angl. High Environmental Value farm) ekologinio ūkio sertifikatą, tai aukščiausias tokio tipo sertifikatas Prancūzijoje. Visa tai lemia, jog „Chateau Lamothe Vincent“ vynai nuolat patenka tarp aukščiausius įvertinamus pelniusių Prancūzijoje vykstančiuose konkursuose.