Produkto aprašymas
Skoninės savybės
Gilios vyšnių spalvos su violetiniais atspalviais. Kompleksiškas raudonų vaisių, gervuogių, juodų vyšnių, vanilės, prieskonių aromatas. Puikios struktūros, gomuryje jaučiamą sodrų vaisių, juodų uogų skonį lydi harmoningai integruoti gausūs taninai. Poskonis tvarus, minerališkas.
Pateikimas
Puikiai dera su sodriais raudonos mėsos patiekalais, ėrienos kepsniais, kepta antimi, mėsos padažais pagardintais makaronais, brandžiais kietais pikantiško skonio sūriais. Rekomenduojam tiekti: 16–18 °C temperatūros.
Brandinimas
Vynas kontakte su mielių nuosėdomis 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse.
Gamintojas
Tai buvo 1873-ieji, kuomet Vincent‘ų šeima įsigijo pirmąjį vynuogyną Bordo regione plytinčioje Entre-Deux-Mers apeliacijoje, garsėjančioje baltaisiais vynais. Į nuosavą antrąjį vynuogyną investavo 1920 metais. Šiuo metu Montinjako (Montignac) miestelyje išsidėsčiusį vyno ūkį „Chateau Lamothe Vincent“ valdo broliai Christophe‘as ir Fabien‘as Vincent‘ai, kurie yra oficialiai kvalifikuoti, turintys akademinius išsilavinimus vynininkystės srityje. Kurį laiką sėmęsi patirties už Europos ribų, nuo 1990 metų pradžios jie ėmėsi vynuogynų pertvarkymo pasirinkę mažesnio derlingumo kryptį ir ekologinio ūkininkavimo principų taikymą, kas padeda sunokinti kokybišką vynuogių derlių. 2000 metais vyninė buvo modernizuota ir galiausiai 2013-aisiais įgijo HEV (angl. High Environmental Value farm) ekologinio ūkio sertifikatą, tai aukščiausias tokio tipo sertifikatas Prancūzijoje. Visa tai lemia, jog „Chateau Lamothe Vincent“ vynai nuolat patenka tarp aukščiausius įvertinamus pelniusių Prancūzijoje vykstančiuose konkursuose.