capezzana---804jpg019

Capezzana 804 – 2004

Kaina: 125,00

Vyno stilius: Raudonasis sausas
Vynuogė: 100 % Syrah
Šalis: Italija
Regionas: Toskana
Apeliacija: Toscana IGT
Stiprumas: 14.0%
Tūris: 0,75 l

Kategorija: Žyma:

Produkto aprašymas

Skoninės savybės

Beveik juoda rubino spalva. Brandus, sodrus, kompleksiškas aromatas, kuriame skleidžiasi saldžios raudonos uogos, juodos vyšnios, rožių žiedlapiai, mėtos, juos papildo levandų, juodųjų pipirų, vytintos mėsos, dūmo, tabako kvapai. Burnoje pojūtis klampus, kur justi puikiai subalansuota struktūra bei taurūs, net saldūs taninai. Labai ilgai išliekantis poskonis.

Pateikimas

Puikiai dera su sodriais raudonos mėsos troškiniais, ėrienos, jautienos ar žvėrienos patiekalais, ant grotelių keptais kepsniais, taip pat brandžiais kietais pikantiško skonio sūriais. Rekomenduojama tiekti: 18–19 °C temperatūros.

Brandinimas

Vynas 14 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse, o vėliau dar mažiausiai 18 mėnesių butelyje.

Gamintojas

1475 metais našlė Monna Nera Bonaccorsi, kilmingos Florencijos šeimos atstovė, pastatė „Capezzana“ vyninės žemėje dvarą su devyniais ūkiniais pastatais, įskaitant nuosavą vyninę. Ji buvo pirmoji moteris vyndarė regione. Vėliau ši nuosavybė priklausė Biscotti šeimai giminystės ryšiais susijusiai su Medičiais, taip pat aristokratams Bourbon del Monte, Adimari Morelli, Franchetti bei Rothschild, kol galiausiai 1920 metais ją įsigijo Contini Bonacossi šeima, nūdienos vyno ūkio „Capezzana“ savininkai.
„Mums nepaprastai pasisekė. Paveldėjome vynuogynus iš kurių derliaus gaminamas vynas visais laikais pasižymėjo aukšta klase, ir vienintelė mūsų, paveldėtojų, užduotis – tęsti pradėtą darbą bei sukauptas žinias perduoti ateinančioms kartoms. O svarbiausia čia – pagarba žemei. Ekologinių vynuogininkystės principų taikymas yra esminis faktorius lemiantis tikrą, gryną, unikalų vyno skonį, dėl kurio Carmignano regionas jau 1716 metais kunigaikščio Cosimo III de Medici buvo paskelbtas vienu iš keturių geriausių Toskanoje. Išskirtinio Carmignano vyno skonio puoselėjimas yra tai, kas domina mus labiausiai. Ir nors 1932 metais Carmignano komunos vynai buvo prijungti prie Chianti komunos, vis dėlto 1975-aisiais mums pavyko išsikovoti savarankišką DOC (derliaus metus skaičiuojant nuo 1969 m.), o 1990 metais ir (derliaus metus skaičiuojant nuo 1988 m.) DOCG“. – Ugo Contini Bonacossi