Produkto aprašymas
Skoninės savybės
Skaisčios šviesiai geltonos spalvos. Subtilus, švarus aromatas, kuriame justi žaliasis obuolys, persikai, apelsinmedžio žiedai, jazminai. Sausas, harmoningai subalansuotas, glotnios tekstūros, su vos jaučiamais prieskonių akcentais poskonyje.
Pateikimas
Puikiai dera su mėsos užkandžiais, rūkyta lašiša, įdarytais grybais, riebesnės žuvies patiekalais, krembriulė (pranc. crème brulé. Rekomenduojama tiekti: 7–8 °C temperatūros.
Gamintojas
Pirmieji Bocelli šeimai priklausantys vynuogynai buvo užveisti dar 1730 metais. Anuomet šeima Toskanoje, šalia Lajatico miestelio įsikūrusiame savo nedideliame ūkyje augino grūdines kultūras, gyvulius, sode laikė bites, spaudė alyvuogių aliejų ir, žinoma, gamino vyną. Visgi 1930 metais ūkiui vadovaujantis Alcide Bocelli rimtai susidomėjo vynininkyste – išplėtė vynuogynus, modernizavo vyninę ir užsiėmė išimtinai vyno gamyba. Šiandienos karta tęsia senelio pradėtą darbą ir „dalijimasis itališka kultūra su draugais visame pasauly, ar tai būtų Giacomo Puccinio operos „La Boheme“ skambesys, ar taurė itališko vyno, be kurios neapsieina tikrasis itališkas „La dolce vita“, yra tai, ką mes darome mieliausiai“.
Bocelli vynai gaminami daugiausia iš senų (70 metų ir senesnių) vynmedžių derliaus. Išsami dirvožemio analizė parodė, kad dirva puikiai tinka ne tik vietinėms Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Malvasia, Trebbiano vynuogių veislėms, bet ir tarptautinei Cabernet Sauvignon, pastarosios vynmedžiai pasodinti prieš 10 metų. 2011 metais šeima užmezgė glaudžią partnerystę su kitais vynuogių augintojais, ir savo vynų asortimentą papildė jaunu Sangiovese vynu bei putojančiu Prosecco.