Bocelli Nobile di Montepulciano

Bocelli 1831 Nobile di Montepulciano DOCG

Kaina: 19,99

Vyno stilius: Raudonasis sausas
Vynuogė: 90 % Prugnolo Gentile, 10 % Canaiolo Nero
Šalis: Italija
Regionas: Toskana
Apeliacija: Nobile di Montepulciano DOCG
Stiprumas: 13,5%
Tūris: 0,75 l

Kategorija: Žyma:

Produkto aprašymas

Skoninės savybės

Skaisčios rubino spalvos. Sodrus, elegantiškas juodų vyšnių, braškių, miško uogų, džiovintų slyvų, šokolado, saldymedžio, odos, gvazdikėlių, juodųjų pipirų aromatas. Sodrus, koncentruoto skonio, kurį lydi švelnūs taurūs taninai. Poskonis tvarus.

Pateikimas

Ragaukite su mėsos užkandžiais, sodriais ant grotelių keptais jautienos ar žvėrienos patiekalais, ėrienos kepsniais, brandžiais kietais pikantiško skonio sūriais. Rekomenduojama tiekti: 15–18 °C temperatūros.

Brandinimas

Vynas 24 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse, o vėliau dar 6 mėnesius butelyje.

Gamintojas

Pirmieji Bocelli šeimai priklausantys vynuogynai buvo užveisti dar 1730 metais. Anuomet šeima Toskanoje, šalia Lajatico miestelio įsikūrusiame savo nedideliame ūkyje augino grūdines kultūras, gyvulius, sode laikė bites, spaudė alyvuogių aliejų ir, žinoma, gamino vyną. Visgi 1930 metais ūkiui vadovaujantis Alcide Bocelli rimtai susidomėjo vynininkyste – išplėtė vynuogynus, modernizavo vyninę ir užsiėmė išimtinai vyno gamyba. Šiandienos karta tęsia senelio pradėtą darbą ir „dalijimasis itališka kultūra su draugais visame pasauly, ar tai būtų Giacomo Puccinio operos „La Boheme“ skambesys, ar taurė itališko vyno, be kurios neapsieina tikrasis itališkas „La dolce vita“, yra tai, ką mes darome mieliausiai“.

Bocelli vynai gaminami daugiausia iš senų (70 metų ir senesnių) vynmedžių derliaus. Išsami dirvožemio analizė parodė, kad dirva puikiai tinka ne tik vietinėms Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Malvasia, Trebbiano vynuogių veislėms, bet ir tarptautinei Cabernet Sauvignon, pastarosios vynmedžiai pasodinti prieš 10 metų. 2011 metais šeima užmezgė glaudžią partnerystę su kitais vynuogių augintojais, ir savo vynų asortimentą papildė jaunu Sangiovese vynu bei putojančiu Prosecco.