Aprašymas
Skonio aprašymas. Skaisčios šviesiai geltonos spalvos. Išraiškinga, koncentruota aromatų puokštė, kurioje justi citrusai, baltos gėlės, mineralai, juos papildo titnago dūmo nata. Puikios kompleksiškos struktūros, intensyvaus skonio, kartu elegantiškas. Poskonis tvarus.
Derinimo su maistu rekomendacija: ragaukite su jūrų gėrybėmis (pvz., jūrų šukutėmis), žuvimi kepta ant grotelių (pvz., pagardinta sviestu ir petražolėmis), troškinta žuvimi patiekta su sviestiniu padažu (pranc. Beurre blanc), žuvies troškiniais ar pyragais, ant grotelių kepta veršiena.
Brandinimo kontakte su mielių nuosėdomis trukmė: 12 mėn.
Rekomenduojama patiekti: 13 °C temperatūros.
GAMINTOJO APRAŠYMAS
Vyninė „Bernard Defaix“ įsikūrusi mažame kaimelyje Milly, „Cote de Lechet“ vynuogynų papėdėje, visai šalia Šabli (Chablis) miestelio, Burgundijoje. Keturios Defaix šeimos kartos su didele pagarga darbuojasi vynuogynuose, o vyninė oficialiai įkurta 1959 metais Bernard‘o Defaix‘o. Šiandien už vyninės vairo stoję Bernard‘o sūnūs Sylvain‘as ir Didier‘as, jiems taip pat padeda Didier‘o žmona Helene Jaeger-Defaix, kuri valdo nuosavą vynų ūkį „Domaine Jaeger Defaix“ išsidėsčiusį Cote Chalonnaise zonoje, Rully apeliacijoje. Anot Didier Defaix, pagrindinis jų darbas vyksta vynuogynuose, jų turi 27 hektarus, pusę kurių Premier cru kategorijos, būtent organinių ir biodinaminių principų taikymas padeda atskleisti vynuose dirvožemio ir mikroklimato išskirtinumą, kuriuo garsėja Šabli vynai. Vynų ekspertų nuomone, „Bernard Defaix“ užtikrintai patenka į geriausių Šabli vynų gamintojų dešimtuką.