Kiti gėrimai

„Bonniere XO Finest Brandy“, brendis

Kaina: 18 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Ryškios gintaro spalvos. Intensyviai kvepia abrikosais, baltomis gėlėmis, razinomis, kuriuos papildo lazdyno riešutų, salsvų prieskonių akcentai. Sodrus, harmoningai subalansuotas, su dominuojančiomis persikų, vanilės bei cinamono natomis. Poskonis tvarus. Brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną, taip pat dera su desertais, šokoladu.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet VS“ dėžutėje, konjakas

Kaina: 32 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Subtilus ir gaivus aromatas, su dominuojančiomis gėlių, vaisių natomis. Skonis švelnus, gomuryje justi abrikosų, persikų, vanilės tonai. Elegantiškas, harmoningai subalansuotas konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje. Brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną ar patiekti su ledu, taip pat tinka kokteilių maišymui.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet VSOP“ dėžutėje, konjakas

Kaina: 45 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Subtilus ir kompleksiškas aromatas, kuriame justi salsvi vanilės, švelnūs karamelės tonai sumišę su sausomis graikiško riešuto natomis. Harmoningos struktūros, sodrus ir itin aromatingas konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje. Brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną, taip pat tinka kokteilių maišymui.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet XO“ dėžutėje, konjakas

Kaina: 75 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Itin sodrus, kompleksiškas aromatas: sirpūs vaisiai, apelsinų marmeladas, juos papildo šafranas ir kedras. Elegantiškas, puikios dermės konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje, maišomas iš aukščiausios kokybės konjako rūšių, kurios yra brandinamos prancūziško ąžuolo statinėse „Croizet“ konjako namuose.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet XO Reserve“ dėžutėje, konjakas

Kaina: 90 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Koncertuotas ir sodrus aromatas, kuriame justi egzotiški prieskoniai, vasaros gėlės, cukruoti vaisiai, riešutai. Itin aromatingas, glotnios tekstūros bei ilgai trunkančio poskonio. Unikalaus ir sodraus skonio konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje, kuris maišomas iš aukščiausios kokybės konjako rūšių, brandinamų „Croizet“ konjako namuose prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet Extra“ dėžutėje, konjakas

Kaina: 290 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Intensyvų, kompleksišką cukatų, džiovintų figų, marmelado aromatą vėliau papildo odos, cigarų dėžutės, prieskonių kvapai. Nuostabiai dera aromatų subtilumas ir skonio sodrumas. Konjakas gaminamas Grande Champagne zonoje, Prancūzijoje, jo maišymui naudojamos išskirtinės konjako rūšys. „Cognac Croizet Extra“ puikiai atspindį 210 metų „Croizet“ konjako namų patirtį.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną.

Brandinimas

Konjakas mažiausiai 25 metus brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Tommasi Grappa di Amarone della Valpolicella“, grapa

Kaina: 32 Eur
Vynuogė: Corvina Veronese, Rondinella, Corvinone, Oseleta
Šalis: Italija
Stiprumas: 43,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Šis iš vynuogių išspaudų varomas stiprusis gėrimas yra gaminamas tradiciniu metodu. Išspaudose, kurios liko po amaronės vyno gamybos, esanti didelė alkoholio ir cukraus koncentracija suteikia grapai subtilų, harmoningą skonį.

Vartojimas

Paprastai geriama po valgio, dera su juodu šokoladu, kava, taip pat naudojama kokteilių maišymui. Rekomenduojama tiekti: 16–18 °C temperatūros.

Brandinimas

Grapa 12 mėnesių brandinama mažose ąžuolo statinėse.

Gamintojas

„Tommasi“ vyno ūkis, plačiai pasaulyje žinomas Valpolicella Classica DOC vyno gamintojas, išsidėstęs pačiame Valpoličelos zonos šerdyje, nedideliame miestelyje Pedemonte, Veronos šiaurės rytuose, Lessini kalnų papėdėje, netolies Gardos ežero. Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria 1997 metais prasidėjo jų ambicinga investicinė programa skirta įgyti žemes geriausiuose Italijos vyno regionuose. Šiuo metu greta istorinių vynų iš Valpolicella Classica regiono, „Tommasi“ asortimente puikuojasi vynai iš Maremos Toskanoje, pagaminti vyninėje „Poggio al Tufo“, prosecco vynai gaminami „Filodora Estate“ vyninėje Trevize, taip pat vynai iš Mandurijos Apulijoje, gaminami „Masseria Surani“ vyno ūkyje, iš Oltrepo Pavese zonos Lombardijoje – vyninė „Tenuta Caseo“ ir galiausiai, vynai gaminami 2015 metais įsigytoje vyninė „Casisano“, kuri įsikūrusi Montalčino apylinkėse, Toskanoje. Visus šiuos ūkius vienija itin aukšti kokybės standartai ir esminis Tommasi šeimos siekis – kad vynai išsiskirtų aiškiu identitetu, atspindinčiu savitą kiekvieno regiono geografiją ir dirvožemį, ant kurio auga vynmedžiai.

„El Jimador Tequila Silver“, tekila

Kaina: 23 Eur
Šalis: Meksika
Stiprumas:
40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Skaidrios šviesios spalvos. Kvepia agavos augalu su citrusinių vaisių užuomina. Skonis švelnus ir švarus. Poskonyje justi citrusai.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną ar naudoti kaip kokteilių sudedamąją dalį.

Gamintojas

Tai, kas daro tekilą „El Jimador“ išskirtinę: atsidavę chimadorai (meks. Jimador) atsakingi už derliaus priežiūrą bei nuėmimą, puikiai išmanantys, kuris augalas subrendęs, o kurį palikti rytojui, taip pat didžiulė tekilos gaminimo meistrų aistra bei nepaliaujamas darbas. To rezultatas – „El Jimador“ Nr. 1 tekila Meksikoje (remiantis Nielsen duomenimis, 2015).