Kiti gėrimai

„Bonniere XO Finest Brandy“, brendis

Kaina: 18 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Ryškios gintaro spalvos. Intensyviai kvepia abrikosais, baltomis gėlėmis, razinomis, kuriuos papildo lazdyno riešutų, salsvų prieskonių akcentai. Sodrus, harmoningai subalansuotas, su dominuojančiomis persikų, vanilės bei cinamono natomis. Poskonis tvarus. Brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną, taip pat dera su desertais, šokoladu.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Don Royal Extra Reserve XO Brandy“, brendis

Kaina: 24 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Tamsios gintaro spalvos. Skleidžia sodrų džiovintų abrikosų, apelsinų cukatų, riešutų, razinų aromatą. Sausas, harmoningai subalansuotas bei švelnios tekstūros. Poskonyje justi džiovinti vaisiai, medus.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną, taip pat dera su desertais, šokoladu.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet VS“, konjakas

Kaina: 32 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Subtilus ir gaivus aromatas, su dominuojančiomis gėlių, vaisių natomis. Skonis švelnus, gomuryje justi abrikosų, persikų, vanilės tonai. Elegantiškas, harmoningai subalansuotas konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje. Brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną ar patiekti su ledu, taip pat tinka kokteilių maišymui.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet VS X“, konjakas

Kaina: 35 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Gintaro spalvos. Gaivus, elegantiškas aromatas, kuriame justi vaisiai, gėlės, citrusinių vaisių cukatos, apelsinų marmeladas, vanilė, skrebutis, riešutai. Švelnios tekstūros bei harmoningai subalansuotas konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje. Brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną ar patiekti su ledu, taip pat tinka kokteilių maišymui.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet VSOP“, konjakas

Kaina: 45 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Subtilus ir kompleksiškas aromatas, kuriame justi salsvi vanilės, švelnūs karamelės tonai sumišę su sausomis graikiško riešuto natomis. Harmoningos struktūros, sodrus ir itin aromatingas konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje. Brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną, taip pat tinka kokteilių maišymui.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet Black Legend Premier Cru“, konjakas

Kaina: 50 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Koncentruotas, išraiškingas aromatas, kuriame skleidžiasi sunokusių vaisių, imbiero, apelsinų džemo, gėlių, cigarų dėžutės, riešutų, medžio kvapai. Puikios kompleksiškos struktūros, sodraus skonio, itin tvaraus poskonio konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje. Brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną, taip pat tinka kokteilių maišymui.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet XO“, konjakas

Kaina: 75 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Itin sodrus, kompleksiškas aromatas: sirpūs vaisiai, apelsinų marmeladas, juos papildo šafranas ir kedras. Elegantiškas, puikios dermės konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje, maišomas iš aukščiausios kokybės konjako rūšių, kurios yra brandinamos prancūziško ąžuolo statinėse „Croizet“ konjako namuose.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet XO Reserve“, konjakas

Kaina: 90 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Koncertuotas ir sodrus aromatas, kuriame justi egzotiški prieskoniai, vasaros gėlės, cukruoti vaisiai, riešutai. Itin aromatingas, glotnios tekstūros bei ilgai trunkančio poskonio. Unikalaus ir sodraus skonio konjakas iš Grande Champagne zonos Prancūzijoje, kuris maišomas iš aukščiausios kokybės konjako rūšių, brandinamų „Croizet“ konjako namuose prancūziško ąžuolo statinėse.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Cognac Croizet Extra“, konjakas

Kaina: 290 Eur
Šalis: Prancūzija
Stiprumas: 40,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Intensyvų, kompleksišką cukatų, džiovintų figų, marmelado aromatą vėliau papildo odos, cigarų dėžutės, prieskonių kvapai. Nuostabiai dera aromatų subtilumas ir skonio sodrumas. Konjakas gaminamas Grande Champagne zonoje, Prancūzijoje, jo maišymui naudojamos išskirtinės konjako rūšys. „Cognac Croizet Extra“ puikiai atspindį 210 metų „Croizet“ konjako namų patirtį.

Vartojimas

Rekomenduojama ragauti gryną.

Brandinimas

Konjakas mažiausiai 25 metus brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse.

Gamintojas

Pradžioje tai buvo tik svajonė. Leon Croizet‘as, kurio šeimai nuo 16 amžiaus priklausė vynuogynai Grande Champagne regione, dar dirbdamas garsiojo prancūzų karvedžio imperatoriaus Napoleono Bonaparto vyriausios vadovybės somelje puoselėjo idėją įkurti nuosavus konjako namus. Tam ryžosi 1805 metais. Nuo 1871 metų „Croizet“ konjakai eksportuojamas bei pristatomas pasaulinėje rinkoje, kur nuolat sulaukia aukščiausių įvertinimų dėka išlaikyto tobulo skonio. „Croizet“ – tai tarptautinis konjako vardas, turintis karališkų rūmų prisilietimą.

„Tommasi Grappa di Amarone della Valpolicella“, grapa

Kaina: 32 Eur
Vynuogė: Corvina Veronese, Rondinella, Corvinone, Oseleta
Šalis: Italija
Stiprumas: 43,0%
Tūris: 0,7 l

Aprašymas

Šis iš vynuogių išspaudų varomas stiprusis gėrimas yra gaminamas tradiciniu metodu. Išspaudose, kurios liko po amaronės vyno gamybos, esanti didelė alkoholio ir cukraus koncentracija suteikia grapai subtilų, harmoningą skonį.

Vartojimas

Paprastai geriama po valgio, dera su juodu šokoladu, kava, taip pat naudojama kokteilių maišymui. Rekomenduojama tiekti: 16–18 °C temperatūros.

Brandinimas

Grapa 12 mėnesių brandinama mažose ąžuolo statinėse.

Gamintojas

„Tommasi“ vyno ūkis, plačiai pasaulyje žinomas Valpolicella Classica DOC vyno gamintojas, išsidėstęs pačiame Valpoličelos zonos šerdyje, nedideliame miestelyje Pedemonte, Veronos šiaurės rytuose, Lessini kalnų papėdėje, netolies Gardos ežero. Įkurtą 1902 metais „Tommasi Viticoltori“ vyninę valdo jau 4-oji Tommasi šeimos karta, su kuria 1997 metais prasidėjo jų ambicinga investicinė programa skirta įgyti žemes geriausiuose Italijos vyno regionuose. Šiuo metu greta istorinių vynų iš Valpolicella Classica regiono, „Tommasi“ asortimente puikuojasi vynai iš Maremos Toskanoje, pagaminti vyninėje „Poggio al Tufo“, prosecco vynai gaminami „Filodora Estate“ vyninėje Trevize, taip pat vynai iš Mandurijos Apulijoje, gaminami „Masseria Surani“ vyno ūkyje, iš Oltrepo Pavese zonos Lombardijoje – vyninė „Tenuta Caseo“ ir galiausiai, vynai gaminami 2015 metais įsigytoje vyninė „Casisano“, kuri įsikūrusi Montalčino apylinkėse, Toskanoje. Visus šiuos ūkius vienija itin aukšti kokybės standartai ir esminis Tommasi šeimos siekis – kad vynai išsiskirtų aiškiu identitetu, atspindinčiu savitą kiekvieno regiono geografiją ir dirvožemį, ant kurio auga vynmedžiai.

„Donnafugata Grappa di Mille e Una Notte“, grapa

Kaina: 55 Eur
Vynuogė: Nero d'Avola, Petit Verdot, Syrah ir kitos raudonųjų vynuogių veislės.
Šalis: Italija
Stiprumas: 42,0%
Tūris: 0,5 l

Aprašymas

Šis iš vynuogių išspaudų varomas stiprusis gėrimas yra gaminamas tradiciniu metodu. Išspaudose, kurios liko po vyno „Mille e una Notte“ gamybos, esanti didelė skonio koncentracija suteikia grapai subtilų vaisių ir uogų skonį, kurį papildo brandinimo ąžuole sąlygoti aromatai – džiovintų vaisių, skrebučio, uogienės, vaisių sirupe, medaus, vanilės.

Vartojimas

Paprastai geriama po valgio, dera su juodu šokoladu, kava, džiovintais vaisiais. Rekomenduojama patiekti: 12–16 °C temperatūros.

Gamintojas

Vyninė „Donnafugata“ – šeimos, kuri visada tikėjo Sicilijos terroir išskirtiniu potencialu, atsidavimo vyndarystei rezultatas. Rallo šeima gamina aukštos klasės vyną jau beveik 170 metų. Giacomo Rallo ir jo žmona Gabriella būdami tikri, kad privalu būti atviriems naujovėms tam, jog tobulėtum bei verslas plėtotųsi, 1983 metais startavo su „Donnafugata“, kuri šiai dienai – viena labiausiai vertinamų Sicilijos vyninių. „Donnafugata“ įsikūrusi Marsaloje, šeimos istorinėje, dar 1851 metais statytoje vyninėje, o jiems priklausantys 384 hektarai vynuogynų plyti Sicilijos vakarinėje dalyje šalia Kontesa Entelina miestelio, taip pat pietrytinėje – Vitorija miesto apylinkėse, Pantelerija saloje bei Etnos ugnikalnio papėde.

Šiandien vyninėje šeimininkauja Jose ir Antonio Rallo, turintys aiškią „Donnafugata“ vyninės kryptį – aukščiausia kokybė bei geriausias „Made in Itay“ (liet. pagaminta Italijoje) reprezentavimas, kuriame susipina menas, vynas ir atsakingas požiūris į gamtą.

Vyninės pavadinimas „Donnafugata“ įkvėptas romano „Leopardas“ (it. Il Gattopardo) parašyto Tomasi di Lampedusa. Išvertus iš italų kalbos, „Donnafugata“ reiškia „skriejanti moteris“. Ir šios vyninės logotipe puikuojasi moters veidas, su vėjyje plaikstomais plaukais – užuomina į istoriją apie karalienę Mariją Karoliną, kuri po Napaleono kareivių įsiveržimo buvo priversta bėgti iš Neapolio bei ilgą laiką slėptis Sicilijoje, vietovėje, kur dabar plyti „Donnafugata“ vyninei priklausantys vynuogynai.